Také jste ráno zvyklà si dát svůj šálek nÄ›Äeho povzbudivého, teplého, porci nÄ›Äeho, co Vás postavà na nohy? V tom pÅ™ÃpadÄ› jistÄ› saháte po kvalitnà kávÄ›, která se v naÅ¡ich konÄinách sebevÄ›domÄ› zabydlela a zÃskala svou neotÅ™esitelnou pozici. Navzdory faktu, že původnÄ› pocházà až z daleké Arábie, jen těžko bychom hledali domácnost, kde nenajdeme ani jedno zrnko. Troufneme si Å™Ãci, že taková domácnost snad ani nenÃ. To vÅ¡e jen dÃky svým naprosto jedineÄným vlastnostem.
Kouzelné vlastnosti
KromÄ› klasiky v podobÄ› vzpruhy, v podobÄ› povzbuzenÃ, které ÄlovÄ›k bÄ›hem dne alespoň jednou potÅ™ebuje, pÅ™inášà i chvilky pohody a odpoÄinku. Nenà vÅ¡ak radno podceňovat volbu druhu pÅ™i nákupu, v neposlednà řadÄ› je důležitá i správná pÅ™Ãprava kávy, která může mÃt velký vliv na jejà výslednou chuÅ¥ a aroma. Je snad důvod si nevytvoÅ™it svůj malý pohodový rituál, svůj okamžik pohody, kdy jste již v zajetà oné kouzlené a zcela charakteristické vůnÄ›? A jak tedy dosáhnout co nejlepÅ¡Ãho výsledku? StaÄà pár jednoduchých zásad, nezapomeňte pÅ™edevÅ¡Ãm, že zrna by mÄ›la být jednoznaÄnÄ› ÄerstvÄ› namletá, bez toho si nepochutnáte.